Trädgård 2015

I dagarna fick jag äntligen tag på en flakvagn till Jesper! Detta är något jag ofta saknat och tänkt att hade jag bara haft en flakvagn hade jag kunnat fixa vissa saker smidigt med Jesper! 
Så med mitt nya "åk" har planeringen för årets göromål i trädgården spunnit loss ordentligt. Det är egentligen inget avancerat utan mest färdigställande av tidigare projekt som att hämta stenar för att rama in rabatter. Jag kan även använda häst och vagn till att köra undan ris, hämta gödsel mm.
Om man får drömma lite så blir det dessutom förberedande av fler rabatter och ett rejält trädgårdsland! Vi har ju en trädgård på ca 3000 kvm och när vi flyttade hit fanns bara gräsmatta, en gammal syren och några misskötta fruktträd. Målet är så lite gräsmatta som möjligt, stora lättskötta lummiga rabatter med olika färgteman i olika väderstreck. Vill även ha små gångar som bjuder på dolda "rum" och lekfulla inslag som skapar nyfikenhet. Men vägen dit är både arbetssam och tidskrävande så man får ta en bit i taget.
Men fokus i år ligger på att gödsla, jordförbättra och sätta kantsten vid befintliga rabatter. Därefter prioriteras nånstans att odla grönsaker så man kan leva billigt och hälsosamt på egenodlat!