Bra vinter...

Snön har legat länge nu. Har varit smidigt att rida o ta sig fram överallt. Ingen halka, ingen is. Väntar på solen nu...
Med Jack går allt så mkt bättre nu, han har fått betydligt bättre kondis och tömkörnigen har gjort susen för formen och ryggmuskulaturen. Allt kalas där!
Under hösten och vintern har jag försökt vara flitig med att förbereda Ferrari för inrdningen. Han är inkörd, inte 100 % klockren än men han drar vagnen fint. Än så länge bara i skritt men han orkar inte riktigt dra några längre pass så vi skyndar långsamt. Men han rör sig så fint sidvärts åt båda hållen när man ska vända med vagnen. Han verkar över huvud taget ha väldigt lätt för sidvärtsrörelser. Känns lovande!
Har suttit på honom ca 10 gånger under senaste 3 månaderna.  Reaktionen har alla gånger varit typ "whatever".

Idag tog jag paus från tömkörningsarbetet på volt som vi ägnat oss åt i ett par veckor nu för att i stället träna just på sidvärtsövningar. Ferrari fick ta på sig ett träns för kanske andra gången i sitt liv (tömkör och kör med dually-grimma, vill inte använda bettet innan han förstår hjälperna till 100 %). Vi gick ut i hagen och övade både fram- och bakdelsvändning. Som vanligt när Ferrari får nya uppgifter så blir han arg och tjurig för att han inte förstår vad som förväntas av honom med en gång. Men med lite tålamod gick det riktigt bra. Sen blev vi återigen lite osams då jag gärna upprepar övningen ett par gånger till för att han ska förstå att han gjort rätt. Upprepningar tycker han är tråkigt, då bits han :).

Nu känner jag att det kan bli dags att lägga in lite ridning på schemat...

Peace love & horsemanship