Fokus på hönsgården

Väntan på våren har även blivit en väntan för hönsen att få en utegård. Eftersom vi skaffade hönsen sent på hösten då det redan var frost, bestämde vi oss för att vänta till våren med utegården. Den gamla rastgården var väldigt igenvuxen vilket försvårade arbetet med att riva den. Det gamla nätet hade rostat sönder och brädor och störar var ruttna.
Så här på våren är ju växtligheten torr och ligger nära marken vilket gör det lättare att se hur man ska gå till väga. Idag har jag äntligen rivit den gamla rastgården och hade det inte varit för att det blåser så gräsligt hade jag eldat upp alltihop också. Retligt när man väl får tummen ur och inser att det hela bara tog 1,5 timme. Varför har jag inte gjort detta förut? Medans projekt man drar igång med som man tror skall gå fort tar fyra gånger så lång tid. Minst!

Den gamla rastgården var en mycket enkel, näst intill provisorisk variant så det är därför vi har valt att riva den istället för att laga den. Vi vill göra en med rejäla stolpar i tryckimpregnerat virke, gjutna plintar i hörnen och grovt och stadigt nät. På så vis kommer vi ha glädje av den länge och förhoppningsvis slippa lappa och laga varje år.


Så här har det sett ut på sommaren när grönskan är i full gång. Man ser störarna som håller upp nätet mellan träden.


Bilden är tagen idag efter upprensningen, alla störar och allt nät är borta.



Så här stor har rastgården varit tidigare. Vi har tänkt att ha den likadant men med kanske ytterligare en rastgård utanför som komplement på sommaren.