Sakta men säkert...

Nu börjar motivationen sakta komma tillbaka. I söndags var vi i ridhuset med Pricken och Ferrari det var väldigt nyttigt för dom. Ferrari behövde tydligen lasttränas lite, få in vanan.  Men allt gick bra. Vi provade lite olika sadlar på Pricken. Det var en väldig skillnad att se honom röra sig under en bomlös sadel. Han var helt avspänd i både bogar och bakdel.

Detta ledde till att jag gjorde slag i saken som jag så länge tänkt. Jag beställde en bomlös dressyrsadel, med ett extra framvalv i en större storlek. För att man ska kunna använda den på flera hästar.
Har tänkt ut att jag ska ha den till Ferrari under tiden har växer klart o musklar sig. Sen kanske jag köper en "riktig" dressyrsadel och en distanssadel när han är startklar som 6-7-åring.


Barefoot London.



Sadeln kommer i slutet av februari och jag hoppas att grunden i tömkörningen sitter då så jag kan gå vidare o träna samma moment också från ryggen.

Förresten har jag ju börjat tömköra nu. Det gick mer smärtfritt än vad jag väntat. Tömmarna runt hasorna visste jag ju inte skulle bli så poppis men det va över efter ett par bakutsprång, sen gick han avslappnat som om han aldrig gjort nåt annat. Så nu har jag stora förhoppningar på det jag tänkt lära Pricken på töm!

Peace, Love & horsemanship