Mycket på gång...

..så det blir inte mycket tid över till bloggen tyvärr..
All ledig tid ägnar jag åt sommarhagarna, där det ska rensas kilomter efter kilometer med taggtråd. Första delen är klar och där har vi börjat stolpa och sätta tråd. Vi har även byggt en rundpaddock så att jag kan komma igång lite mer med Knoll som fortfarande är väldigt skygg. Jag känner att det är mycket ledarskap som skall på plats innan man kan gå vidare med inkörning.
Sen har jag även börjat sätta igång hästarna på allvar. Sune rids ju ett par gånger i månader och longeras några gånger i veckan men nu har jag utökat även hans träning för att han ska orka med körpassen så småningom.
Tott har jag lärt att lägga sig ner när jag lyfter framhoven. Mer trick lär det bli för han tycker det är dökul.
Jesper som också gått sporadiskt nu under vintern är nu under noga planerad igångsättning. Dessutom har tillgången till den nya rundpaddocken bidragit till att jag kan stärka Jespers galopp på böjt spår, galoppen är ju annars inte hans starka gångart.
Så sist men inte minst Ferrari. Det vi tränat på under våren är mest longering. Han tycker att det är det tråkigaste som finns och vägrar gå fram, bockar, bråkar och stannar. Har hållt på så sen jag började med longering när han var 2 år. Och även om longering inte är nåt som måste göras ofta så måste han ändå kunna det. Men nu äntligen har det lossnat och han väljer att lyda även om han tycker att det är tråkigt. Så nu när traven fungerar har vi börjat träna på galopp eftersom även han har svårt för galopp på böjt spår, som de flesta vingliga unghästar antar jag. :)
Dessutom var det i påskhelgen dags för årtes premiärtur med rockarden, han var pigg och traskade på. Men rätt var det var hände nåt och plötsligt blev det rodeo, han tappade balansen, satte sig på rumpan och tog sedan ett katapullt-språng framåt. Men sen samlade han sig lika fort igen och resten av turen gick som på räls. Det var nog vårkänslorna. Skönt at alla benen landade mellan skacklarna igen annars kunde det gått illa.

Det var nog allt för den här gången. :)