Ledig dag

Känner mig rysligt effektiv idag. Härligt med såna dagar! Jag började morgonen med att gå ner och titta till Firre, han fick frukost och sen gjorde jag iordning hans box och verkade hans hovar. Han trivdes nog både med sällskapet och med att bli ompysslad. Han avskyr ju att stå inne. Men än så länge håller han sig lugn. Peppar peppar...
När allt med Firre var klart mockade jag ut hela hönsgården och bytte ut höet i alla redena. Svårt för hönsen att förstå varför dom ska vänta ute när det snöar. Men nu är det fräscht i hönsgården igen i alla fall.
Efter att han fått i mig lite mat var det dags att rida. Det stod i pannan på Jesper att han hade träningsvärk sen den långa turen igår. Desto viktigare att skritta varm och mjuka upp. Vi tog en lugn tur idag på ca en timme och skrittade mest. Tog lååång tid innan han blev varm och jag ägnade mig mest åt klättring och liknande så han blev mjuk av att han själv måste ta i och inte för att jag kräver att han ska röra sig onaturligt när han är så stel. Det är mycket intressant att rida sin egen häst när man har medryttare. Det är ju min medryttare som ridit de senaste gångerna och nu när jag kom upp i sadeln igen inser jag direkt vad vi gör olika. Intressant och lärorikt och än en gång blir man medveten om hur allt man gör påverkar hästen.
När Jesper var tillbaka i vinterhagen igen blev det dags för mig att skura transporten som vi fått låna till Firre. Roligare finns ju men nu är det gjort!
Eftermiddagen kommer nu gå vidare med tvätt, städ och förberedelser inför första advent nu i helgen. Jag och Sandra ska baka pepparkakshus och jag brukar alltid göra degen och planen är att även göra så i år.
Ikväll ska vi åka och hämta Ferraris kanin! Tror den ska få heta Lambourgini. :)