Hela världen borde få veta...

... att min häst är duktigast i världen. Idag har vi varit ute och gått en liten sväng för jag tyckte att Ferrari behövde göra sig av med lite överskottsenergi innan vi skulle börja med dagens övningar. Vilket visade sig vara mycket givande.
Vi repeterade bara tidigare övningar och det kunde inte ha gått bättre. Han kunde det som ett rinnande vatten! Tidigare har man ju fått kämpa en del med hans humör vid varje inlärningstillfälle, men min möda har lönat sig och det har verkligen varit gynnsamt att låta honom "vila av" det han fått lära sig hittills. Nu kan vi gå vidare!
När vi var ute och gick gjorde jag upp en plan för Ferraris kommande utbildning i huvudet. Jag tänkte, han måste sätta halten, samt höger och vänster innan jag kan spänna honom för vagn. Dessutom måste jag vänja honom vid bettet och trafiktränas. Trafikträna ska jag börja med på fredag.
När jag väl började tömköra så tog han höger och vänster som aldrig förr. Serpentinerna var suveräna! Halten däremot behöver finslipas. Att han tar bettet på rätt sätt och lyder halt och halvhalt är ju det absolut viktigaste i den förberedande utbildningen både för körningen och ridningen.
Jag är stolt över min häst i alla fall! :D

Peace, love & horsemanship