Från nån som bodde på den här gården förr i tiden...

Häromdagen kom en av jägarna förbi och just denna jägaren hade vuxit upp på gården där vi nu bor. Han berättade massor om huset, när saker och ting var byggt mm. 
Vi fick veta att vårt hus var flyttat, att det tidigare legat bredvid grannens hus, att det var reviterat under träfasaden och att man hade höjt takhöjden på huset när man ändå flyttat det till en idag mer normal takhöjd. Man hade då ojat sig över hur det nu skulle gå att värma huset.
Under köket finns ju en källare, vi har länge misstänkt att huset är tillbyggt åt detta hållet eftersom allt "modernt" finns i denna delen, el, vatten och avlopp. Men det var inte tillbyggt utan man hade grävt ur för hand och kört med skottkärra ut för att göra plats för en oljepanna.
Tidigare har vi ju fått veta att björken på vår framsida är satt när dottern i huset föddes 1943, men sonen som vi nu pratat med berättade att de inte flyttade till gården förrän 1945. Den historien stämde alltså inte, men det är ju en fin historia så man kan ju låtsas att den stämmer.
Han berättade att ladugården var byggd 1951 och fick el 1953. Man hade haft 7 kor, 2 hästar, kalvar, höns och grisar. Väldigt långt tillbaka hade det även funnits får. Vi fick veta varför det finns så många stora ekar, vilket berodde på en sjöman som bodde i ett torp en bit upp i skogen. Han ansåg att man behövde se till att det fanns ek för att kunna bygga båtar.
Det fanns gamla kartor och fotografier som han inte behövde som vi gärna kunde få. Verkligen jätteroligt, för på nätet finns inget att hitta om vår gård, bara de andra runt omkring. Ska bli jätteroligt att få veta ännu mer om gården!