Det här är livet!

När jag och Henrik skulle på lammslakt satt vi i bilen och förundrades över vilket rikt liv vi lever. Hur stor skillnad det är från när vi båda bodde i stan och ingen av oss hade någon som helst uppfattning av livet som bonde, livet på landet. Så många fina människor vi möter som delar med sig av sin livserfarenhet.
Det är och förblir ett privilegium att få påverka vad man äter och producera det själv. Klimatsmart är det givetvis också! Ju mer jag tänker på det, ju mer vill jag satsa. Pratade med en vän igår och sa att drömmen är att ha ett eget slakteri och kunna erbjuda köttlådor av lamm och nöt. Hon skrattade och menade att vi hade lite olika uppfattning av drömmar och att ett slakteri var definitivt inte något hon drömde om. Det är ju själklart inte slakten jag ser fram emot utan att kunna föda upp och erbjuda kött till försäljning. Närproducerat och ekologiskt. Man spar dessutom en peng i processen om man har möjlighet att slakta själv och inte behöva köra iväg djuren för att sedan hämta hem köttet igen.
Med drömmarna inser jag att gården är alldeles för liten. Vi skulle behöva ett helt gäng hektar till, fler och större ekonomibyggnader och en ordentlig summa pengar. Men drömma kostar ju ingenting :)
Jag hade aldrig kunnat tro att livet på landet skulle förändra mig så här mycket. Jag känner mig så nöjd när jag traskar runt på gården och njuter av det vi skapat sedan vi kom hit. Ser kanske inte mycket ut för den ovane men det är många timmars slit bakom varje del som är mer eller mindre färdig. Man blir ju aldrig helt färdig för det är alltid något som kommer emellan som är mer akut. Det är alltid mycket att göra, aldrig lugnt men jag njuter av varje sekund. Jag hade inte bytt bort det här livet för nåt i världen! Min jobbarkompis frågade för en tid sedan om jag inte ångrade mig. Då svarade jag att det enda jag skulle byta mot skulle i så fall vara en större gård och ett ekonomiskt oberoende! :)
Det är faktiskt många som frågar om vi ångrar oss. Varför skulle vi ångra oss? Det här är så mycket bättre än vi någonsin kunnat föreställa oss. Varför skulle det vara att byta ner sig att flytta ut på landet? Jag trodde inte under min vildaste fantasi när jag var 20 år gammal, att jag skulle ha eget stall med egna hästar, vara självförsörjande på ägg och kött och ändå bo nära stan med de fördelar det innefattar, bara fem år senare. Jag känner mig ganska välsignad ibland. :)